Електронна комерція : Конспект лекцій - Лисак, Оксана Іванівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
Конспект лекцій з дисципліни «Електронна комерція» є важливим навчально-методичним інструментом для систематизації та закріплення теоретичних знань і практичних навичок, отриманих у процесі навчання. Він дає змогу здобувачам вищої освіти структурувати ключові поняття, моделі, інструменти та механізми функціонування електронної комерції, а також сформувати цілісне уявлення про особливості ведення бізнесу в цифровому середовищі. Матеріали конспекту спрямовані на поглиблення розуміння сутності електронної комерції, її основних типів, бізнес-моделей і стратегій розвитку, а також сучасних підходів до створення та управління інтернет-магазином, цифрового маркетингу, електронних платежів, логістики, клієнтського сервісу й правового регулювання діяльності в онлайн- середовищі. Конспект сприяє підготовці здобувачів до виконання практичних завдань, аналізу сучасних тенденцій цифрового бізнесу і проходження поточного та підсумкового контролю, а також може використовуватися як довідковий матеріал у професійній діяльності. Зміст видання відповідає освітньо-професійним програмам підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти економічних спеціальностей та може бути рекомендований для використання в освітньому процесі закладів вищої освіти.
Keywords: Типи і бізнес-моделі електронної комерції; управління інтернет-магазином; цифровий маркетинг; електронні платежі; логістика; клієнтський сервіс