Фінансовий аналіз у визначенні інвестиційної привабливості підприємства - Карюк, А. М.; Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsainko, Mykola (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2020)
В теперішній час в Україні загострилась проблема активізації інвестиційної діяльності, бо саме вона є вирішальною ланкою всієї економічної політики держави, яка забезпечує стабільне зростання, соціальний ефект, збалансованість макроструктури тощо. Проблема ускладняється суттєвими структурно-технологічними зрушеннями внаслідок розвитку інноваційного комплексу, ринкової та інформаційно- комунікаційної інфраструктури, що потребує потужного фінансового забезпечення. Тому в умовах обмеженості інвестиційних ресурсів проблема визначення пріоритетності їхнього використання на основі визначення інвестиційної привабливості окремих суб’єктів господарювання є досить актуальною
Keywords: фінансовий аналіз; інвестиційна привабливість; інвестиційна діяльність; економічна політика; соціальний ефект; інформаційно-комунікаційна інфраструктура