Способи консервації пророщених зерен - Антоненко, В. А.; Ковальова, О. С.; Кошулько, В. С.; Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym (My University, 2021)
Консервація за допомогою сушіння. При використанні звичайних зернових сушарок зерно перемішується в потоці гарячого повітря, температура якого варіює від 70 до 210 °С. В цих умовах якість висушених пророщених зерен значно знижується. Оптимальним способом їх консервації є ліофільне сушіння (ліофілізація), що відбувається за допомогою сублімаційних сушарок, у яких матеріал зневоднюється у замороженому стані під вакуумом.
Keywords: сушіння; консервація; пророщені зерна; спосіб спучування зерна; асептичне консервування