Характеристики використання брикетування в переробній промисловості - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo; Самохвал, В. А. (ТДАТУ, 2020)
Паливні брикети є універсальним засобом опалення промислових об'єктів та об'єктів соціального призначення. Вони знайшли великий попит як паливо для котлів для опалення виробничих об'єктів за різною площею, об'єктів соціально-побутового призначення (адміністративних будівель, шкіл, лікарень), для побутових потреб населення. Вже давно минув той час, коли для опалення печі можна було використовувати тільки дрова. Сьогодні з’явилася гідна їм альтернатива у вигляді паливних брикетів. Використання інноваційної технології брикетування та грануляції, дозволяє отримати конкурентоспроможне паливо для котлів з високими показниками тепловіддачі й по нормах екології
Keywords: брикетування; паливні брикети; тепловіддача; види брикетувального обладнання