Методика виявлення причин виникнення дефектів відливок та визначення способів їх ліквідації - Полулях, Д. О.; Полулях, Д. А.; Poluliakh, D.; Мацулевич, Олександр Євгенович; Мацулевич, Александр Евгеньевич; Matsulevych, Oleksandr (Мелітополь: ТДАТУ, 2015)
UK: У статті розглянуто процес автоматизації діагностики та усунення газових дефектів. Наведено опис методу виявлення різновидів дефектів, причин їх виникнення та способів ліквідації, розглянута архітектура комплексу автоматизованих систем підвищення якості лиття. виливки. EN: In article, process of automation of diagnostics and elimination of gas defects is considered. The description of a method of identification of kinds of defects, the reasons of their emergence and ways of elimination is provided. Within performance of work, the complex of systems of support of design of manufacturing techniques of castings from the iron and carbonof alloys is offered. The architecture of a complex of the automated systems of improvement of quality of molding is considered. RU: В статье рассмотрен процесс автоматизации диагностики и устранения газовых дефектов. Приведено описание метода выявления разновидностей дефектов, причин их возникновения и способов ликвидации. В рамках выполнения работы предложен комплекс систем поддержки проектирования технологии изготовления отливок из железоуглеродистых сплавов. Рассмотрена архитектура комплекса автоматизированных систем повышения качества литья.
Technique of revealing of the reasons of occurrence of defects syns and definitions of ways of their liquidation
Методика выявления причин возникновения дефектов отливок и определения способов их ликвидации
Keywords: дефект; виливок; підвищення якості лиття; метод діагностування; підтримка процесу проектування; технологія виготовлення виливку; проектування