Визначення параметрів і режимів коливань розпушувача плуга для викопування саджанців - Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Матковський, Олександр Іванович; Матковский, Александр Иванович; Matkovskyi, Oleksandr (УВ МААО, 2014)
UA: Наведена методика визначення конструктивних параметрів розпушувача викопувального плуга для дослідження режимів коливань під час переміщення з розпушуванням ґрунту з кореневою системою саджанців на поверхню поля. Доведено, що розпушення ґрунту з кореневою системою саджанців буде достатнім, якщо під час вибірки саджанців з ґрунту робітником, зусилля на його витягування не перевищує нормативних вимог. Такі умови праці можна забезпечити, якщо буде досягнуто режим роботи розпушувач з підкиданням ґрунту та кореневої системи саджанця. EN: The technique for determining parameters of digger lifter to study the fluctuation modes during breaking up of soil with nursery transplant root system on field surface have been suggested. It was determined that breaking up of soil with nursery transplant root system would be sufficient if during nursery transplants excavation by worker the efforts on excavation not exceed the regulatory requirements. Such working conditions can be provided if working mode of lifter with throwing soil and nursery transplant root system is achieved.
Determination of parameters and modes of plough lifter fluctations for nursery transplants excavation
Keywords: викопувальний плуг; параметри розпушувача; режими коливань; викопування саджанців; digger; lifter parameters; fluctuation modes; excavation of nursery transplants