Розвиток кінематики - Дятков, В.О. (ТДАТУ, 2021)
Кінематика виділилась як розділ теоретичної механіки. Але за традицією вона залишилася в курсі фізики як вступна частина до динаміки Ньютона та Ейнштейна. У кінематиці розглядають два аспекти: теоретичний і прикладний. Змістом першого є формування понять про механічний рух, системи відліку, швидкості, прискорення, правила додавання швидкостей і прискорень. У прикладному аспекті розглядалися механізми, що перетворюють рухи.
Keywords: механізація процесів виробництва; механіка; кінематика