Механічні випробування матеріалів: навчально – методичний посібник для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Технічна механіка»: для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» спеціальності 263 «Цивільна безпека» - Антонова, Галина Володимирівна; Антонова, Галина Владимировна; Antonova, Halyna; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Vershkov, Oleksandr; Бондаренко, Лариса Юріївна; Бондаренко, Лариса Юрьевна; Bondarenko, Larysa; Чаплінський, Андрій Петрович; Чаплинский, Андрей Петрович; Chaplinskyi, Andrii (Мелітополь: ТДАТУ, 2020)
Навчальний - методичний посібник складається з двох частин. У першій частині містяться лабораторні роботи, присвячені механічним випробуванням матеріалів, розглянуті сучасні експериментальні методи дослідження напружень і деформацій в елементах конструкцій при статичному навантаженні. У другій частині містяться лабораторні роботи з випробувань елементів деталей машин. У посібнику в короткій формі надані основні теоретичні положення, опис та порядок виконання всіх лабораторних робіт, контрольні питання до них і вимоги по техніці безпеки
Keywords: технічна механіка; цивільна безпека; механічні випробування матеріалів; дослідження напружень і деформацій в елементах конструкцій при статичному навантаженні; елементи деталей машин; техніка безпеки