Покращення якості води для напування – запорука стабільної продуктивності тварин - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii (ТДАТУ, 2020)
Щоб зберегти здоров'я сільськогосподарських тварин, попередити передачу через воду інфекційних, інвазивних та інших захворювань, водні джерела необхідне паспортизувати, здійснювати оперативний санітарний контроль за їх станом і якістю питної води. При необхідності підвищення якості води слід проводити її очищення, знезараження і кондиціонування. Не дивлячись на те, що в природі існує процес самоочищення води, фахівцям тваринництва в своїй практичній діяльності необхідно приймати заходи, які запобігають забрудненню і зараженню джерел водопостачання.
Keywords: оперативний санітарний контроль; питна вода для тварин; тваринництво; кондиціонування води; озонування води; кип’ятіння; знезараження води