Вплив пестицидів на чисельність зайця-русака в Північному Приазов’ї - Федюшко, М. П.; Fediushko, М. Р. (МДПУ ім. Б. Хмельницького, 2013)
UK: В статті приведено результати досліджень динаміки чисельності зайця-русака в залежності від кількості застосованих пестицидів в мисливських угіддях Північного Приазов'я України. Виконаний нами кореляційний аналіз свідчить на користь негативної залежності між динамікою чисельності русака та кількістю пестицидів, внесених до мисливських угідь. Вважаємо, що можливе використання показників чисельності популяції зайця-русака як індикатора антропогенного тиску на асоційоване агробіорізноманіття. EN: This article summarizes the results of study of population dynamics of European hare, depending on the amount of pesticides in the hunting areas of the Northern Azov Sea area of Ukraine. We performed a correlation analysis that indicated a negative relationship between population dynamics and amount of pesticides contained in the hunting areas. We suggested the possible use of the abundance index of European hare population as an indicator of anthropogenic pressure on the associated agrological biodiversity.
Іmpact of pesticides on the abundance of european hare in the northern azov sea region
Keywords: заєць-русак; популяція; динаміка чисельності