Порядок проведення робіт з оцінки ризиків діяльності - Альошина, К. О.; Гранкіна, Олена Володимирівна; Гранкина, Елена Владимировна; Grankina, Elena (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
При оцінці ризиків діяльності застосовують кількісні та якісні методи. Сучасні методи оцінки ризиків засновані на використанні різних математичних теорій. На вибір методу впливають: практична сутність розв’язуваної проблеми; динамічні характеристики об’єкта прогнозування в ринковому середовищі; вид і характер наявної інформації, типове уявлення про об’єкт прогнозування; комбінація фаз життєвого, ринкового циклу товару чи послуги; період попередження та його співвідношення з передбачуваною тривалістю ринкового, життєвого циклу, циклу розробки чи модифікації товару, послуги; вимоги до результатів прогнозування й інші особливості конкретної проблеми
Keywords: ризики діяльності; математичні теорії; держнагляд