Державні механізми та інноваційні підходи до сталого розвитку громад у післявоєнний період у контексті євроінтеграції - Ортіна, Ганна Володимирівна; Ortina, Hanna (НУЦЗУ, 2024)
UA: В статті проведено комплексне дослідження державного управління інноваційного підходи до сталого розвитку громад в умовах поствоєнного періоду, зокрема в контексті євроінтеграції України. Проаналізовано ключові виклики, що постають перед громадами, та запропоновано стратегії відновлення на основі європейських практик сталого розвитку. Наукова новизна полягає у виявленні можливостей застосування інноваційних рішень для зміцнення економічного, соціального та екологічного потенціалу громад. Практична цінність дослідження полягає в рекомендаціях щодо ефективного впровадження інноваційних підходів для відновлення післявоєнних громад у рамках євроінтеграційних процесів. /// EN: The article presents a comprehensive study of public administration and innovative approaches to sustainable community development in the post-war period, particularly in the context of Ukraine's European integration. The key challenges faced by communities are analyzed, and recovery strategies based on European sustainable development practices are proposed. The scientific novelty lies in identifying opportunities for the application of innovative solutions to strengthen the economic, social, and environmental potential of communities. The practical value of the research is reflected in the recommendations for effectively implementing innovative approaches to post-war community recovery within the framework of European integration processes.
Government mechanisms and innovative approaches to sustainable community development in the post-war period in the context of European integration
Keywords: державне управління; сталий розвиток; поствоєнний період; громади; інновації; стратегія розвитку; євроінтеграція; відновлення; public administration; sustainable development; post-war period; communities; innovation; development strategy; European integration; recovery