Особливості розвитку сільського зеленого туризму в Україні - Збарський, В. К.; Грибова, Діана Вікторівна; Грибова, Диана Викторовна; Збарська, А. В.; Hrybova, Diana (My University, 2021)
Обґрунтовано необхідність вирішення проблем забезпечення ефективного розвитку сільського зеленого туризму за умов реалій сьогодення; визначення актуальності дослідження, його значення в теоретичному, методологічному та практичному аспектах. Зазначається, що «зелені садиби», що переважно є базовими ланками системи сільського туризму, можливо створювати практично у будь-якій місцевості (навіть у місті), якій притаманні певні природні або етнічно-культурні властивості. Таким чином, дана ситуація обумовлена одночасним впливом низки факторів, характер дії яких має не тільки суто економічну, а й соціальну та екологічну природу.
Keywords: екологічний туризм; зелена садиба; відпочинок; інфраструктура села; розвиток; екологічне маркування садиб