Теоретичне дослідження руху робочих органів ширококолійного агрозасобу - Адамчук, В. В.; Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Bulgakov, Volodymyr; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (My University, 2017)
Запропонований метод визначення імовірності пошкодження рослин у рядку дає змогу обґрунтовано обирати величину захисної зони з урахуванням конструктивних параметрів ширококолійних агрозасобів, призначених для колійної системи землеробства, а також їх стійкості і керованості руху. За розміщення культиваторних робочих органів для ширококолійного агрозасобу слід ураховувати фактор різниці їхніх зміщень. Для робочих органів, розташованих зовні відносно геометричної осі рядка і центра агрозасобу, величина захисної зони має бути більшою, ніж для внутрішніх, за умови рівномірного пошкодження рослин у рядку (приблизно на 3 см).
Keywords: колійна система землеробства; ширококолійний агрозасіб; пошкоджуваність рослин; розв’язання на ПК