Особливості формування заощаджень домогосподарств - Чикалова, Є. В. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
В ринковій економіці сектор домогосподарств є основним споживачем товарів і послуг, постачальником економічних ресурсів і учасником фінансового ринку. Сучасний етап розвитку національної економіки характеризується значною диференціацією доходів населення, спричиненою системною кризою, яка охопила всі сфери суспільного життя України та призвела до соціальної напруги, зниження економічної активності населення та появи суперечливої фінансової поведінки домогосподарств.
Keywords: домогосподарство; ринкова економіка; заощадження населення