Напрями підвищення економічної ефективності виробництва продукції в галузі тваринництва - Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys; Болтянська, Лариса Олексіївна; Болтянская, Лариса Алексеевна; Boltianska, Larysa (НУБіП, 2016)
Галузь тваринництва є найбільш трудомісткою та важливою галуззю сільського господарства. В структурі валового доходу країни продукція тваринництва та її переробки займає майже половину. Проте, нажаль в сьогоднішній час спостерігається стан загальної глибокої економічної кризи та неврівноваженості, нерозвиненість ринкової інфраструктури, відсутність прозорості та нестабільності ринкових відносин в макросередовищі та як наслідок стійкий спад виробництва, скорочення поголів’я тварин, незадовільний стан кормової бази, низький рівень годівлі, незбалансованості кормового раціону призвели до збитковості виробництва продукції в багатьох аграрних підприємствах. Тому обґрунтування пріоритетних напрямків підвищення ефективності діяльності тваринницьких товаровиробників в сучасних умовах є досить актуальною проблемою, яка вимагає всебічного дослідження, виявлення основних факторів і резервів, за рахунок яких може бути досягнута ефективність виробництва продукції тваринництва, а також продукції її переробки.
Keywords: економічна ефективність; тваринництво; ринкова інфраструктура; ринкові відносини; макросередовище; кормова база; раціон годівлі; збут продукції