Розробка технологічної лінії переробки зерна в умовах Мелітопольського району Запорізької області (19ХВД.12836215.02.25): пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОР Магістр, ОПП Галузеве машинобудування - Ковшар, Вадим Миколайович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Метою дипломної роботи є підвищення ефективності роботи технологічної лінії з переробки зерна на конкретному підприємстві. У роботі проведено аналіз виробничої діяльності підприємства, розглянуто попит населення регіону на його продукцію. Обрано технологічне обладнання для виробництва круп, виконано необхідні розрахунки та спроєктовано цех для виготовлення круп'яних виробів. Також описано вимоги до монтажу обладнання, розроблено монтажну карту та інструкцію з технічної експлуатації машини. Окрім цього, представлено заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, а також виконано розрахунок економічної ефективності вдосконаленої виробничої лінії.
Keywords: зерно; обрушування; лущення; монтаж; охорона праці; економічна ефективність