Діагностика конкурентоспроможності та оцінка ресурсного потенціалу як необхідний елемент економічного аналізу підприємств ринку АПК - Краснодєд, Тетяна Леонідівна; Краснодед, Татьяна Леонидовна; Krasnodied, Tetiana; Бакіна, Тетяна Володимирівна; Бакина, Татьяна Владимировна; Bakina, Tetiana (ЛЕФ, 2020)
Аграрне підприємництво завжди посідало значне місце у структурі сільського господарства України. Цьому сприяють природно-кліматичні умови та існуючі економіко-географічні обставини. Нажаль в умовах реформування економічної системи за зміни характеру відносин власності в останні пару-трійку десятиріч сільське господарство зазнає кризи та стагнації. Показники його розвитку в багатьох підгалузях спадають, особливо в тваринництві – йдуть на спад продуктивність та урожайність, обсяги виробництва і знижуються, що в свою чергу відбивається на ефективності сільськогосподарського виробництва. Багато аграріїв виживають тільки за рахунок галузі рослинництва. Це положення в повній мірі стосується більшості регіонів Україні, в тому числі і Запорізької області.
Keywords: аграрне підприємництво; природно-кліматичні умови; стагнація; продуктивність; урожайність; земельні ресурси