Дослідження сфери застосування інтелектуального аналізу даних - Мацулевич, Олександр Євгенович; Чаплінський, Андрій Петрович (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Розглянуто методи інтелектуального аналізу даних. Проаналізовано сферу застосування інтелектуального аналізу даних та існуючі системи. Обговорюються відмінності DataMining від класичних статистичних методів аналізу і OLAP-систем. EN: The methods of intelligent data mining are considered. Data mining application spheres and existing systems are analyzed. Differences of data mining from classical statistical methods of analysis and OLAP-systems are discussed.
Мацулевич О. Є., Чаплінський А. П. Дослідження сфери застосування інтелектуального аналізу даних. Розвиток сучасної науки та освіти : реалії, проблеми якості, інновації : матеріали ІІІ Міжнародної наук.-практ. інтернет- конференції (Запоріжжя, 30 вересня 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 136-142.
Keywords: інтелектуальний аналіз даних; прогноз невідомих значень; прогностичне моделювання; прогнозування розвитку процесів; DataMining; OLAP-системи; intelligent data analysis; forecasting of unknown values; predictive modeling; process development forecasting