Опис до патенту на винахід № 51748 "Спосіб підготовки плодів до зберігання" - Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna; Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Оlesia; Іванченко, В. Й. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2002)
Спосіб підготовки плодів до зберігання, який включає обробку їх біологічно активними речовинами, який відрізняється тим, що плоди обробляють водним розчином, який містить а-токоферол, диметилсульфоксид, лецитин при наступному співвідношенні компонентів, мас % а -токоферол 1,5-2,5 диметилсульфоксид 8,0-12,0 лецитин 4,0 вода решта
Keywords: спосіб зберігання рослинної сировини; зберігання плодів; обробка плодів біологічно активними речовинами; закладання плодів на зберігання