Опис до патенту на корисну модель № 66085 "Гомогенізатор для рідких продуктів" - Гвоздєв, О. В.; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Бездітний, А. О.; Кучеренко, В. В. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2011)
Гомогенізатор для рідких продуктів, що містить циліндр з патрубками підведення і відведення гомогенізуючої емульсії й встановлений в ньому поршень-ударник, в якому виконані осьові наскрізні отвори у вигляді дифузорів, які чергуються діаметрами вхідних і вихідних отворів по колу, а поршень-ударник здійснює зворотно-поступальні рухи за допомогою імпульсних рухів штока, який відрізняється тим, що основа дифузорів наскрізних отворів виконана у вигляді сопел Вентурі з розташуванням критичного перерізу на глибині, рівній половині товщини поршня-ударника
Keywords: гомогенізатор для рідких продуктів; гомогенізація; харчова промисловість; хімічна галузь агропромислового комплексу