Сучасний стан розвитку штучного інтелекту та напрямки його використання. - Шаров, Сергій Володимирович (My University, 2023)
У статті повідомляється про напрямки використання систем штучного інтелекту в сучасних умовах. Зазначається, що впровадження штучного інтелекту є вимогою часу. Розглянуто застосування штучного інтелекту в освіті, науці, медицині, банківській та страховій справі, для забезпечення безпеки програмного забезпечення, кібербезпеки, в цивільному судовому процесі. Висвітлено основні ризики, які існують на даний момент щодо використання штучного інтелекту та його розвитку.////////// The article reports on the directions of application of artificial intelligence systems in modern conditions. It is noted that the introduction of artificial intelligence is a requirement of time. The application of artificial intelligence in education, science, medicine, banking and insurance, to ensure the safety of software, cyber security, in civil litigation is considered. The main risks that currently exist regarding the use of artificial intelligence and its development are highlighted.
The current state of artificial intelligence development and directions of its use.
Keywords: інтелектуальна система; штучний інтелект; експертна система; освіта та наука; intelligent system; expert system; artificial intelligence; education and science