Удосконалення методики діагностування технічного стану занурюваних електродвигунів систем сільськогосподарського водопостачання - Миронець, С. Д.; Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr (My University, 2020)
Існуючі системи водопостачання сільськогосподарських об’єктів побудовані переважно таким чином, що вода до них подається з артезіанських свердловин за допомогою спеціальних насосних агрегатів. Складнощі у діагностуванні технічного стану цього обладнання полягають у тому, що воно знаходиться у свердловині на значній глибині і персонал не має безпосереднього доступу до нього. Існують методи непрямого визначення технічного стану електродвигуна приводу занурюваного насосу, але вони не дають повної уяви про його поточний стан.
Keywords: електродвигуни; електронасосні установки; технічне обслуговування