Визначення цілей підготовки майбутніх агроінженерів до інноваційної професійної діяльності - Тітова, Олена Анатоліївна; Титова, Елена Анатольевна; Titova, Olena (My University, 2018)
Наявний етап розвитку світової виробничої галузі висуває певні вимоги до випускників університетів та інженерних шкіл зокрема. Перелік необхідних загальних та професійних компетентностей є предметом постійного обговорення на різних рівнях [1, 2, 5, 8]. Дослідження проблеми підготовки агроінженерів до інноваційної професійної діяльності дають підстави робити висновок про необхідність застосування системного підходу при організації освітнього процесу для отримання гарантованих результатів. Цілі підготовки фахівця формулюються через результати навчання, задаючи вектор навчального процесу. Таким чином, цілі навчання виступають першим компонентом педагогічної системи, встановлюючи орієнтир «Чого навчати?», а отже важливість правильного їх формулювання очевидна.
Keywords: професія; агроінженери; навчання