Синтез систем автоматичного керування з використанням методу імітаційного моделювання - Лобода, Олександр Іванович; Лобода, Александр Иванович; Loboda, Oleksandr (ТДАТУ, 2015)
UK: Розглянуто тенденції в області аналізу якості роботи систем автоматичного керування (САК) і налаштовування регуляторів різної структури. Показано можливості налаштування і аналізу САК методами імітаційного моделювання з використанням сучасних алгоритмів оптимізації. RU: Рассмотрены тенденции в области анализа качества работы систем автоматического управления (САУ) и настройки регуляторов различной структуры. Показаны возможности настройки и анализа САУ методами имитационного моделирования с использованием современных алгоритмов оптимизации. EN: The article considers the trends in the field of analysis of quality of work of the automated control systems (SAU) and knob different patterns. The possibilities of customization and analysis of the SAU simulation methods using modern optimization algorithms.
Синтез систем автоматического управления с использованием метода имитационного моделирования
Synthesis of automatic control method simulation
Keywords: нечітка логіка; нейронна мережа; оптимізація; регулювання; пропорційно-інтегральний регулятор; якість роботи