Удосконалення технології зберігання м'яса птиці із застосуванням БАР вівса посівного - Бичек, Каріна Андріївна (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Метою кваліфікаційної роботи було з'ясування впливу біологічно активних сполук вівса посівного на перебіг процесів ліпопероксидації та оксидативний розпад жирних кислот м’яса гусей при його низькотемпературному зберіганні. У даній дипломній роботі було виконано наступне: в першому розділі проведено аналіз актуальних літературних джерел, що стосуються обраної теми; другий розділ містить огляд методик, які використовувалися під час проведення експериментів; третій розділ презентує результати досліджень і їх аналіз; четвертий розділ розкриває технологічну схему зберігання м’яса птиці; в п’ятому розділі проведено розрахунки економічної ефективності використання екстракту вівса посівного для поліпшення якості м’яса птиці під час зберігання; у шостому розділі надано детальний опис заходів з охорони праці та безпеки працівників у випадку надзвичайних ситуацій на харчових підприємствах. На основі отриманих даних зроблено висновки щодо ефективності застосування екстракту вівса посівного для поліпшення біохімічних характеристик м’яса птиці при його зберіганні при низьких температурах.
кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»
Keywords: низькотемператерне зберігання м’яса птиці; окислення ліпідів; антиоксиданти; екстракт вівса посівного; ТБК-активні продукти; жиророзчинні вітаміни; жирні кислоти