Стратегія розвитку туристичної галузі в Україні: монографія - Грибова, Діана Вікторівна; Збарський, В. К.; Талавиря, М. П.; Охріменко, І. В.; Хомів, Н. Й.; Ярема, Л. В. (Київ: ЦП «КОМПРИНТ», 2022)
Висвітлено теоретичні засади функціонування туристичного бізнесу в Україні. Особливу увагу приділено дослідженню напрямів запровадження закордонного досвіду сприяння розвитку даного галузевого напрямку в межах відповідних державних програм. Досліджено інституційну природу туристичної діяльності, специфіку її генезису, а також характеру становлення у відповідності до принципів постіндустріальної інформаційної економіки. Проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку внутрішнього та зовнішнього туризму в Україні. З урахуванням результатів дослідження запропоновано шляхи удосконалення техніко-технологічного, організаційно-економічного та соціально-інформаційного забезпечення функціонування туристичного бізнесу. Розроблено концептуальні засади регіональної політики стимулювання розвитку зеленого туризму. Розрахована на науковців, спеціалістів та керівників туристичних фірм, викладачів вищих навчальних закладів, аспірантів, студентів.