Шарова Т. М. Асоціативний словник-довідник: словник - Шарова, Тетяна Михайлівна (My University, 2025)
Це видання є цінним ресурсом для всіх, хто прагне поглибити свої знання української мови, зокрема через терміни, поняття та асоціації. У першому розділі представлено цікаві факти про мову, що збагачують розуміння її виразності. Другий розділ фокусується на систематичному вивченні української мови, пропонуючи 200 висловів для швидкого засвоєння, а також спеціалізовані набори термінів для початківців, ділового спілкування, побутової тематики та інших важливих сфер. Третій розділ присвячено комп’ютерній термінології, що включає 166 слів, 20 термінів комп’ютерного сленгу та 100 слів комп’ютерного жаргону, які допоможуть читачам зрозуміти сучасний цифровий світ. Кожен термін супроводжується зрозумілим визначенням, що сприяє кращому засвоєнню. У заключних розділах читачі знайдуть практичні поради та корисні посилання на літературу, що допоможуть у подальшому вивченні української мови. Асоціативний словник-довідник стане незамінним помічником для всіх, хто бажає вдосконалити свої мовні навички та оволодіти специфікою сучасної української мови в різних контекстах.
Keywords: вивчення української мови; комп’ютерна термінологія; комп’ютерний сленг; комп’ютерний жаргон; ділове спілкування українською