Форсайт розбудови України: стратегічні імпульси сталого розвитку: монографія - Нехай, Вікторія Василівна; Nekhai, Viktoriia; Ортіна, Ганна Володимирівна; Ortina, Hanna; Плотніченко, Світлана Романівна; Plotnichenko, Svitlana; Вороніна, Юлія Євгенівна; Voronina, Yuliia; Агєєва, Ірина Вікторівна; Ahieieva, Iryna; Кравець, Олег Васильович; Kravets, Oleh; et al. (Запоріжжя : ФОП Однорог Т.В., 2025)
Монографія «Форсайт розбудови України: стратегічні імпульси сталого розвитку» є практично орієнтованим дослідженням, яке пропонує системне бачення післявоєнної відбудови України. Її положення мають високу прикладну цінність для органів влади, громад, підприємств, науковців і освітян. Розділи монографії висвітлюють: нові підходи до державної регіональної політики, які сприяють збалансованому розвитку територій, інноваційні рішення для управління міськими просторами у контексті євроінтеграції, шляхи модернізації публічної служби та підвищення її ефективності, інструменти продуктивного менеджменту в умовах невизначеності, маркетингові засоби антикризового управління підприємствами, використання математичних методів у плануванні та управлінні підприємством. Завдяки форсайтному підходу, запропоновані ідеї можуть слугувати підґрунтям для стратегічних рішень на національному та місцевому рівнях. Монографія є корисним ресурсом для всіх, хто працює над стійким і прогресивним майбутнім України.
Keywords: державна регіональна політика; сталий розвиток громад; Євроінтеграція як інструмент реформ; менеджмент