Опис до патенту на корисну модель № 105152 "Пневморешітний сепаратор" - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Задосна, Наталія Олександрівна; Задосная, Наталья Александровна; Zadosna, Nataliia; Mykhaylov, Yevhen (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Пневморешітний сепаратор містить завантажувальний пристрій, горизонтальне циліндричне решето із зовнішньою робочою поверхнею, пристрій виводу сходової фракції, встановлений спереду циліндричного решета перфорований лоток-інтенсифікатор та повітророздавальний канал з діаметральним вентилятором, причому у повітророздавальному каналі встановлена двосекційна середня стінка з шарнірно прикріпленою рухомою частиною, яка поділяє повітряний потік між жалюзійним повітророзподільником та лотком-інтенсифікатором, при цьому верхня стінка повітророздавального каналу має додаткову регульовану стінку. У жалюзійному по-вітророзподільнику із загальної кількості жалюзі кожні непарні жалюзі І є нерухомими, а парні II - рухомими з можливістю змінювати кут нахилу α рухомих жалюзі до нерухомих
Keywords: пневморешітний сепаратор; завантажувальний пристрій; циліндричне решето; лоток-інтенсифікатор; діаметральний вентилятор; повітророздавальний канал; повітророзподільник