Передумови працевлаштування та добробуту випускників аграрних спеціальностей у сільських регіонах - Зайцева, Наталя Володимирівна; Зайцева, Наталья Владимировна; Zaitseva, Natalia (My University, 2015)
UK: На сьогоднішній день в Україні 23 ВНЗ та 118 коледжів аграрно-промислового спрямування, які щороку випускають понад 190 000 студентів. Тож, постає питання, чому кадрові проблеми вважаються однією з основних причин стагнації аграрного сектору України. За даними газети «Аграрний тиждень» [1] на українську аграрну освіту виділяється більше коштів, ніж у будь-якій іншій пострадянській країні. Тим не менш, лише 50% випускників аграрних напрямів навчання прибувають на місце роботи за розподілом. А через рік із цих 50% лише 10% залишаються працювати на селі. EN: Тhe article analyses preconditions for successful employment and wellbeing of agrarian university graduates in rural areas and describes their career opportunities vision within agricultural business.
Keywords: job placement; agricultural enterprise; a graduate; rural area; працевлаштування; добробут; сільські регіони; робота