Опис до патенту на корисну модель № 137124 "Агрегат культиваторний туковисівний" - Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr; Мітков, Василь Борисович; Митков, Василий Борисович; Mitkov, Vasyl; Мітін, В’ячеслав Миколайович; Митин, Вячеслав Николаевич; Mitin, Viacheslav; Мовчан, Віталій Федорович; Мовчан, Виталий Федорович; Movchan, Vitalii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Агрегат культиваторний туковисівний містить трактор, задньонавішане культиваторне знаряддя, яке включає центральний брус або раму з приєднувальним пристроєм і опорними колесами, секції культиваторних і туковисівних робочих органів, прикріплених до центрального бруса або рами за допомогою кронштейнів або стійок і оснащених пристроями для прийому і розподілу під ці робочі органи добрив, систему їх подачі до вказаних пристроїв, що містить технологічний бункер, навішаний на фронтальний навісний механізм трактора, дозувальні і транспортувальні елементи. Додатково містить бокові ланки культиватора з опорними самоустановлювальними колесами, які шарнірно кріпляться до центрального бруса під гострим кутом до напрямку руху культиваторного агрегату, силові тяги з механізмом підйому і гідроциліндрами, які шарнірно змонтовані між боковими і передньою ланками, при цьому остання додатково кріпиться до передньої частини остова трактора
Keywords: агрегат культиваторний туковисівний; сільське господарство; культиваторні агрегати; міжрядний обробіток просапних культур