Гідравліка, сільськогосподарське водопостачання та гідропневмопривод: навчальний посібник - Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентиевич; Didur, Volodymyr; Савченко, О. Д.; Пастушенко, С. І.; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (My University, 2005)
На підставі багаторічного досвіду педагогічної та наукової роботи у сфері механіки рідини авторами посібника викладені основи загальної гідравліки та її інженерні додатки, призначені для студентів інженерних спеціальностей агротехнічних вузів. Викладені загальні питання теорії рівноваги і руху рідини, а також методи гідравлічного розрахунку напірних і безнапірних трубопроводів. Розглянуті прилади, принцип дії лопатевих насосів, осьових і відцентрових вентиляторів, об'ємних гідромашин. Подані методи розрахунку гідравлічних і пневматичних приводів і способи вибору приладів, що входять до них.
Keywords: динамічні насоси; об'ємні насоси; насосні установки; пневматичні приводи