Особливості інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств України - Болтянська, Лариса Олексіївна; Boltianska, Larysa (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Україна потребує активізації інноваційної та інвестиційної діяльності не тільки на рівні окремих суб'єктів господарювання, а також на рівні регіонів, що мають відмінні ознаки наукового та промислового потенціалів. Виявлення потенціалу інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств в окремих регіонах та ранжування даних територій за наявним потенціалом, дає можливість використовувати на загальнодержавному рівні певні механізми стратегії підвищення інноваційно-інвестиційного потенціалу та сприянню його подальшого розвитку за окремими регіонами. Тому, вивчення питання регіональних можливостей розширення інвестиційної діяльності на інноваційній основі має важливе практичне значення. Інвестиційно-інноваційний потенціал України і підприємств є ключовими факторами для розвитку національної економіки, зміцнення та підвищення конкурентоспроможності суб’єктів господарювання. Важливість цього потенціалу розкривається як на макро- так і на мікрорівнях.
Keywords: інвестиційно-інноваційний потенціал; фінансування; класифікація; інтелектуальні цінності