Розробка механізованої енергозберігаючої технології вирощування соняшнику в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Обрій» Покровського району Дніпропетровської області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Петров, Павло (ТДАТУ, 2021)
На підставі проведених розрахунків порівняння інтенсивної та енергозберігаючої технології можна зробити наступні висновки: в порівнянні з інтенсивної технологією у енергозберігаючої технології менші витрати праці у 1,55 разу, витрати палива – в 1,7 разу, витрати на заробітну платню – в 3,5 разів. При цьому вартість комплексу у 1,9 разу більше ніж для інтенсивної технології.
Keywords: обробіток ґрунту; землеробство; становлення плужного обробітку ґрунту; використання ґрунтообробних знарядь; витрати праці на одиницю площі