Використання інтелектуальних технічних засобів у сільському господарстві - Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh; Стрельчук, Б. А. (My University, 2021)
Сільське господарство і агропромисловий комплекс є ключовою галуззю народного господарства, яка забезпечує людей продуктами харчування, необхідними для будь-якої людської життєдіяльності. В умовах зростання населення і обмеженості територій загострюється проблема нестачі кінцевої продукції сільськогосподарської галузі, а також забезпечення її високої якості для всіх кінцевих споживачів. У вирішенні цього завдання значною мірою можуть успішно допомогти сучасні революційні інтелектуальні технології. Аналіз ринку сільськогосподарської техніки показує, що, незважаючи на високу енергоозброєність сільського господарства високорозвинених країн, йде активний процес її оновлення, заміни на більш прогресивну і продуктивну.
Keywords: сільське господарство; точне землеробство; технічні інновації; робототехнічні засоби