Облік розрахунків і звітність за податком на додану вартість - Солоха, А. М. (My University, 2019)
На сьогоднішній день однією з основних передумов розвитку економіки України та забезпечення її стабільності є ефективне функціонування податкової системи, оскільки мобілізація податкових платежів до бюджету країни дає можливість органам Державної податкової служби здійснювати реалізацію внутрішньої та зовнішньої політики, фінансування соціальних заходів. Сукупність загальнодержавних і місцевих податків та зборів, які справляються в установленому законодавством порядку, є складовою податкової системи. Податкова система України – сукупність загальнодержавних та місцевих податків та зборів, що справляються в установленому Податковому кодексі України
Keywords: економіка; податкова система; податкові платежі; Державна податкова служба; місцеві податки; податок на додану вартість