Проектування дизайнерських виробів складної конфігурації із застосуванням автоматизованих систем - Дуков, В. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2020)
Для реалізації дизайнерського проекту розроблена технологія створення прес-форми на виготовлення декоративної рамки, що має складну поверхню. Проектування об'ємної моделі здійснювалося в середовищі 3Ds MAX. Створення керуючої програми виконувалася засобами програми PowerMill. Практична реалізація проекту дозволила виготовити необхідну кількість декоративної рамки для втілення дизайнерського проекту. Запропонований алгоритм дозволяє створювати велике розмаїття дизайнерських елементів високої складності, які задовольняють належним умовам якості та зниження собівартості виготовлення за рахунок застосування складного обладнання тільки на етапі виготовлення технологічного оснащення.
Keywords: автоматизовані системи; дизайнерські вироби; середовище 3Ds MAX; програма PowerMill; 3D-модель