Розв’язання завдань комплектування агрегатів у складі культиватора "Урожай" виробництва ТОВ «Оріхівсільмаш» - Хілько, В. С.; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (ТДАТУ, 2019)
EN: The scheme of the cultivator unit for pre-sowing cultivation in the structure of tractor ХТЗ-17221 and cultivator КПП-7 "Урожай" is grounded and tasks for its manning have been solved. UK: Обґрунтована схема культиваторного агрегату для передпосівного обробітку у складі трактора ХТЗ-17221 і культиватора КПП-7 «Урожай», застосування якого дає змогу за один робочий прохід по полю розпушити грунт плоскорізальними стрілчастими лапами на глибину 5-10 см, вирівняти та ущільнити його зі створенням ущільненого насінного ложа, разом з вичісуванням бур'янів у стадії їхнього початкового розвитку, що остаточно виключає застосування гербіцидів і забезпечує екологічно чисте зерно нового врожаю.
Keywords: ґрунт; передпосівний обробіток; культиватори; експлуатація машинно-тракторних агрегатів; бур'яни