Analysis of the electromagnetic field of multilayered biological objects for their irradiation in a waveguide system - Popriadukhin, V.; Popova, I.; Kosulina, N.; Cherenkov, A.; Chorna, M. (My University, 2017)
UK: Розглянуто хвилеводну систему з металевою сферою для опромінення біологічних об'єктів електромагнітним полем. Для створення хвилеводної системи було проведено теоретичний аналіз розподілу електромагнітного поля всередині біологічних об'єктів. Теоретичний аналіз взаємодії електромагнітного поля з біологічними об'єктами проведений для багатошарових структур. Розміри багатошарових біологічних об'єктів малі порівняно з довжиною падаючої хвилі. Вирази теоретичного аналізу можуть бути використані для дослідження механізму взаємодії електромагнітного поля з біологічними об'єктами. RU: Рассмотрена волноводная система с металлической сферой для облучения биологических объектов электромагнитным полем. Для создания волноводной системы был проведен теоретический анализ по распределению электромагнитного поля внутри биологических объектов. Теоретический анализ взаимодействия электромагнитного поля с биологическими объектами был проведен для многослойных структур. Размеры многослойных биологических объектов малы по сравнению с длиной падающей волны. Выражения теоретического анализа могут быть использованы для исследования механизма взаимодействия электромагнитного поля с биологическими объектами
Keywords: електромагнітне поле; багатошарові біологічні об'єкти; хвилеводна система; опромінення біологічних об'єктів; электромагнитное поле; многослойные биологические объекты; волноводная система; облучение биологических объектов