Опис до патенту на корисну модель № 119581 "Спосіб поверхневого поливу" - Тарасенко, Володимир Віталійович; Тарасенко, Владимир Витальевич; Tarasenko, Volodymyr (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Спосіб поверхневого поливу включає укладання на поверхні ґрунту водорозподільних трубопроводів з краплинними водовипусками і гідроізоляції, подачу поливної води та добрив. Гідроізоляцією покривають всю надґрунтову зрошувальну систему. Водорозподільні трубопроводи і гідроізоляція виконані з біологічного саморозкладеного матеріалу. До останньої подачі поливної води додають прискорювач розкладання біологічного матеріалу. Після збору врожаю водорозподільні трубопроводи і гідроізоляцію подрібнюють і закладають у ґрунт
Keywords: поверхневий полив; водорозподільний трубопровід; гідроізоляція; біологічний саморозкладний матеріал; поливна вода; розкладання біологічного матеріалу