Особливості інноваційно-інвестиційної політики антикризового розвитку реального сектору економіки України - Олексенко, Роман Іванович; Олексенко, Роман Иванович; Oleksenko, Roman; Ортіна, Ганна Володимирівна; Ортина, Анна Владимировна; Ortina, Hanna (My University, 2018)
UK: У статті досліджено стан інноваційно-інвестиційної політики та запропоновано шляхи виходу з кризи за рахунок удосконалення та модернізації нормативно-правової бази країни. Зазначено, що створити нову державну інноваційно-інвестиційну політику вищого рівня технологічного розвитку неможливо на морально застарілій виробничій базі, зношеному устаткуванні промислових підприємств і наукових центрів. Зазначено, що на сучасному етапі розвитку від системи державного управління вимагають не тільки сприяння залученню інвестицій з усіх можливих джерел, а й контроль над їх цільовим використанням, що дає змогу активізувати виробничі та технологічні чинники економічного розвитку. RU: В статье исследовано состояние инновационно-инвестиционной политики и предложены пути выхода из кризиса за счет совершенствования и модернизации нормативно-правовой базы страны. Отмечено, что создать новую государственную инновационно-инвестиционную политику высшего уровня технологического развития невозможно на морально устаревшей производственной базе, изношенном оборудовании промышленных предприятий и научных центров. Отмечено, что на современном этапе развития от системы государственного управления требуют не только содействие привлечению инвестиций из всех возможных источников, но и контроль над их целевым использованием, что позволяет активизировать производственные и технологические факторы экономического развития. EN: The article analyses the state of innovation-investment policy and proposes ways to overcome the crisis by improving and modernizing the country’s legal and regulatory framework. It is noted that the creation of a new state innovation and investment policy of a higher level of technological development is impossible on a morally obsolete production base, worn-out equipment of industrial enterprises and scientific centres. It is noted that at the present stage of development, the system of public administration is required not only the promotion of investment from all possible sources but also the control over their target use, which enables to intensify both production and technological factors of economic development.
Особенности инновационно-инвестиционной политики антикризисного развития реального сектора экономики Украины
Features of the innovation and investment policy of anti-crisis development of the real sector of the Ukrainian economy
Keywords: інноваційна політика; модернізація; державна політика; реальний сектор економіки; глобалізація; конкурентоспроможність; инновационная политика; модернизация; государственная политика; реальный сектор экономики; глобализация; конкурентоспособность; innovation policy; modernization; state policy; real sector of economy; globalization; competitiveness