Інженерна механіка: навч. посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності G3 «Електрична інженерія» - Мацулевич, Олександр Євгенович; Matsulevych, Oleksandr; Антонова, Галина Володимирівна; Antonova, Halyna; Супрун, Олена Миколаївна; Suprun, Olena (Одеса : Олді+, 2025)
В даний час розрив між обсягом та змістом навчальної літератури з одного боку, і лекційних курсів з іншого досягнув такої величини, що використання студентами солідних підручників на базі вкорочених лекцій стало майже неможливим. У цих умовах найбільш доцільним є видання та використання навчальної літератури, що відображає лише програмні питання. Відповідно до робочої програми дисципліни матеріал навчального посібника теоретично послідовно поділений на 10 лекційних блоків, що дозволяє студентам спеціальності G3 «Електрична інженерія» легко в ньому орієнтуватися і регулярно опрацьовувати потрібні лекції протягом семестру. Навчальний посібник з інженерної механіки буде корисним для самостійної роботи при здобутті вищої освіти за очною та заочною формами навчання, допоможе систематизувати отримані раніше знання та успішно скласти іспит з дисципліни «Інженерна механіка».
Keywords: кінематика; статика; міцнісна надійність; механічні випробування металів