Дослідження впливу режиму роботи дизельного двигуна на показники екологічної безпеки - Мітков, Василь Борисович; Митков, Василий Борисович; Mitkov, Vasyl; Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen (ТДАТУ, 2020)
Оптимальний режим роботи двигуна ЯМЗ-236М2, з екологічної точки зору, прийнятий 1450-1850 об/хв. При цьому витрати палива не збільшуються на цьому режимі роботи. Зі збільшенням завантаженості та обертів двигуна ЯМЗ-236М2 відбувається зростання викидів CO та CH, аж до номінального режиму роботи двигуна. Кількість у вихлопних газах сполук NOx, для тих же умов, зменшується до 1890 хв-1. При таких обертах двигун може розвинути максимальну потужність 124,7 кВт, що складає 96,93% від номінального значення 128,7 кВт.
Keywords: режим роботи двигуна; технічний стан двигуна; двигун внутрішнього згоряння; робота дизельного двигуна; залежність викидів CH від режиму роботи двигуна