Зміна показників гумусового стану ґрунтів у садівництві - Іванча, А. С. (ТДАТУ, 2018)
У статті досліджено спрямованість змін умісту органічної речовини у ґрунтах півдня України під тривалими плодовими агроценозами як основи для розробки заходів по зниженню дегуміфікації ґрунтів в умовах гострої нестачі органічних добрив і застосування інтенсивних технологій вирощування культур.
Keywords: добрива; технології вирощування культур; ґрунт; темно-каштановий слабосолонцюватий; чорнозем південний; процес дегуміфікації; мульчування