Дослідження форми і параметрів живильно-розподільчого пристрою пневмогравітаційного сепаратора насіння - Круглова, І. С.; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr (ТДАТУ, 2020)
Основне призначення живильного пристрою кільцевого сортуючого каналу – це забезпечення рівномірного розподілення насіння по перетину каналу, розділення «струменю» матеріалу із падаючого трубчатого каналу та перетворення його в рівномірну поверхню, бажано, в шар розміром в одне зерно. Форма поверхні повинна забезпечити введення матеріалу в потік повітря під таким кутом і з такою швидкістю, яка забезпечує найкраще розділення насіння в потоці повітря. Крім того, форма поверхні не повинна затримувати матеріал, який подається в сортуючий канал.
Keywords: сепарація насіння; струменевий спосіб; розділення насіння; сортуючий канал