Удосконалення методу пошуку рішень для розв’язку задачі оптимізації з використанням генетичного алгоритму шляхом попередньої кластеризації - Фурманова, Н. І.; Фарафонов, О. Ю.; Малий, О. Ю.; Сіциліцин, Юрій Олександрович (My University, 2017)
UK: В статті запропоновано метод попередньої кластеризації з використанням самоорганізаційних карт Кохонена для генетичного алгоритму пошуку рішень. Проведено дослідження запропонованих алгоритмів на прикладі визначення розмірів для елементів топології подільника потужності. RU: В статье предложен метод предварительной кластеризации с использованием самоорганизационных карт Кохонена для генетического алгоритма поиска решений. Проведено исследование предложенных алгоритмов на примере определения размеров элементов топологии делителя мощности.
Keywords: генетичний алгоритм; розпаралелювання; оптимізація; самоорганізаційні карти Кохонена; компоненти; вектори; параметри; нейрони; геометричні розміри; комірки