Методика оцінки фізико-механічних властивостей рослинної сировини - Мілько, Дмитро Олександрович; Милько, Дмитрий Александрович; Milko, Dmytro (КНТУ, 2015)
UK: Представлено методику визначення основних фізико-механічних показників рослинної сировини, а саме модулю зсуву досліджуваного матеріалу, моменту інерції перетину пучка стебел та модулю пружності першого роду. Отримані залежності дозволять одержати дані, необхідні для перевірки на адекватність теоретичних передумов щодо визначення зусиль, потрібних на ущільнення рослинної сировини. RU: Представлена методика определения основных физико-механических показателей растительного сырья, а именно модуля сдвига исследуемого материала, момента инерции сечения пучка стеблей и модуля упругости первого рода. Полученные зависимости позволят получить данные, необходимые для проверки на адекватность теоретических предпосылок относительно определения усилий, необходимых для уплотнения растительного сырья. EN: Purpose of research is creating methodologies of evaluating physical and mechanical properties of plant material to provide the required accuracy of theoretical calculations for determining the energy loss in the sealing process by twisting. The target is realizing by means of mathematical modeling for determining the shear modulus and modulus of elasticity. The theoretical calculations assess the quantitative of stresses occurring during compaction plant material
Методика оценки физико-механических свойств растительного сырья
Methods of Plant Material Physical and Mechanical Properties Assessing
Keywords: рослинна сировина; модуль зсуву; момент інерції; модуль пружності; властивості рослинної сировини; переміщення під навантаженням; растительное сырье; модуль сдвига; момент инерции; модуль упругости; свойства растительного сырья; перемещение под нагрузкой; plant material; shear modulus; moment of inertia; elastic modulus; plant material properties; moving under stress