ЗВІТ РЕКТОРА Кюрчева Сергія Володимировича щодо виконання цільових показників діяльності Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного за 2024 рік. - (:unkn) unknown (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного – регіональний університетський центр, який здійснює освітню, наукову та дорадницьку діяльність, визнаний вітчизняною та міжнародною академічною спільнотою. ТДАТУ – університет, який розвиває цифрові технології; підтримує сталий високий рівень у рейтингах серед ЗВО України. В умовах воєнного стану Університет – це центр змішаної, дистанційної та дуальної освіти, який здійснює свою діяльність з використанням сучасних цифрових технологій. Цю роботу в університеті виконують 4 факультети (механіко- технологічний, енергетики і комп’ютерних технологій, агротехнології та екології, економіки та бізнесу), навчально-науковий інститут загальноуніверситетської підготовки, 6 закладів передвищої фахової підготовки (ВСП «Бердянський фаховий коледж ТДАТУ», ВСП «Василівський фаховий коледж ТДАТУ», ВСП «Мелітопольський фаховий коледж ТДАТУ», ВСП «Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ», ВСП «Ногайський фаховий коледж ТДАТУ», ВСП «Оріхівський коледж ТДАТУ»), 4 науково-дослідні інститути (механізації землеробства півдня України, агротехнологій та екології, соціально-економічного розвитку півдня України, нанотехнологій і наноматеріалів) та інші структурні підрозділи університету. У своїй роботі упродовж звітного періоду ректор керувався чинним законодавством про освіту, науку та науково-технічну діяльність, Стратегією розвитку вищої освіти в Україні на 2022-2032 роки, Статутом Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, Стратегією розвитку ТДАТУ в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України на період 2023-2030 років, рішеннями Конференції трудового колективу і Вченої ради, обов’язками і повноваженнями, які передбачені контрактом з Міністерством освіти і науки України. У зв’язку із тимчасовою окупацією міста Мелітополя та згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 26.04.2022 №387 тимчасово переміщений Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного у 2024 році продовжив свою діяльність на базі Запорізького національного університету, де постійно працює ректорат, деканати факультетів та ННІЗУП, навчальний відділ, науково-дослідна частина, бухгалтерія, канцелярія, відділ кадрів та інші структурні підрозділи університету. Крім того, згідно з цим же наказом, на базі ЗНУ продовжили діяльність тимчасово переміщені відокремлені структурні підрозділи університету, зокрема Мелітопольський, Ногайський, Бердянський, Василівський та Оріхівський фахові коледжі ТДАТУ, а Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ – на базі Кропивницького фахового коледжу. Місією університету є формування сучасного освітньо-наукового середовища для підготовки майбутніх фахівців шляхом інтеграції освіти, наукових досліджень та інноваційних розробок на регіональному та національному рівнях.
розглянуто і затверджено на Конференції трудового колективу ТДАТУ 28 січня 2025 року
Keywords: освітній процес у ТДАТУ; тимчасове переміщення ТДАТУ 2022-; міжнародна діяльність; фахові коледжі ТДАТУ; ТДАТУ в окупації 2022 -; організаційно-виховна робота; науково-дослідна робота; приймальна комісія; фінансова діяльність; матеріально-технічне забезпечення; міжнародні і національні рейтинги ТДАТУ; досягнення колективу ТДАТУ; ВСП «Ногайський фаховий коледж ТДАТУ»; ВСП «Бердянський фаховий коледж ТДАТУ»; ВСП «Василівський фаховий коледж ТДАТУ»; ВСП «Мелітопольський фаховий коледж ТДАТУ»; ВСП «Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ»; ВСП «Оріхівський фаховий коледж ТДАТУ»; відокремлені структурні підрозділи ТДАТУ