Трансформація ціннісних орієнтацій сучасної української молоді: соціально-філософський аналіз : автореферат дис. ... канд. філос. наук : 09.00.03 - Щербакова, Ніна Володимирівна; Щербакова, Нина Владимировна; Sherbakova, Nіna (Київському університеті імені Бориса Грінченка, 2017)
Актуальність теми дослідження, присвяченого специфіці трансформацій ціннісних орієнтацій сучасної української молоді, зумовлена гносеологічними потребами соціальної філософії давати рефлексію системи цінностей, яка зазнає змін разом із іншими сферами суспільного буття. На онтологічному рівні ситуація гострої кризи в українському суспільстві спонукає до вивчення соціальної реальності з метою визначення та екстраполяції позитивних тенденцій.
Keywords: молодь; цінності; соціальна реальность; сфери життя; суспільство; соціальні групи; національні інтереси; соціум; ціннісні орієнтири